​Tlf.: 86 94 37 16

Køkkenchefens hylde

Opskrifter og links

​Laksetatar med citrusskum, sennepssejl & æblesalat

4 personer

Laksetatar

400 g laksefilet

2-3 tsk Bähncke Jubilæum Sennep

1 spsk. cremefraiche 38%

3 spsk. blandede og hakkede krydderurter (dild, estragon, persille og basilikum)

Salt og hvid peber

Skær laksen i fine tern og bland med de øvrige ingredienser. Lad tataren trække i minimum ½ time, hvorefter den smages til igen.

Citrusskum

1 dl fløde

1 dl cremefraiche 38%

1 lime (skal + saft)

½ citron (skal + saft)

1 tsk. salt

1 knivspids cayennepeber

Pisk fløde og cremefraiche med citrus-skaller, salt og cayennepeber til skum. Smag til med saften.

Æblesalat

​200 g blandede salater (fx rucolasalat, feldsalat og frisse)

1-2 danske æbler (f.eks. Coxorange eller Elstar)

Skyl og pluk salaterne og udskær æblet med skræl i tynde skiver.

Marinade til æblesalat

1 tsk. Bähncke Honning Sennep

2 knivspids dansk honning

1 spsk. æbleeddike

Salt og hvid peber

2 spsk. rapsolie

Pisk ingredienserne sammen og vend æbler og salat i marinaden.

Sennepssejl

1 spsk. Bähncke Dijon Sennep

1 æggehvide

20 g durum mel

½ dl majs- eller rapsolie

1 knivspids salt

Bland alle ingredienserne. Sprøjt dejen tyndt ud på bagepapir (som et lille sejl 12 x 4 cm)

og bag dem i ovnen ved 180º, til de er gyldne og sprøde, køl af. Flyt dem forsigtigt til afkøling.

Anret laksetataren med æbler og salat, og garnér med citrusskum og sennepssejl.

Velkommen til en verden af støj

Den usynlige støj…

​…lærken synger, solsorten kvidrer og bierne summer eller gør de…?

Sluk mobiltelefonen og lad bierne flyve videre, så har både bierne og din hjerne mulighed for at fungere optimalt… mobiltelefoni ødelægger biernes navigeringsevne, og vi kan jo ikke leve uden honning.

Vinstøj…

…høresansen indgår ikke seriøst i vinsmagningen eller gør den…? Prøv at tie stille, smag, skriv ned og tal. Jeg erfarer ofte, at påvirkningen fra andre smagere flytter fokus fra egen oplevelse.

Frokoststøj…

…højteknologisk business-frokost krydret med computer, telefoni og private samtaler er velkomne i selvstændigt lokale, såfremt det forudbestilles.

Madanmelder-støj…

…jeg undre mig i denne tid, hvor flere medanmelderes ”overenskomst-forhandlinger” imellem dem selv og tidens trend i minoriteternes verden af minimalistiske køkkener har ført til et nyt kritikpunkt fra deres spidse blyanter og sarte maver: De blev mætte! Stik fingeren i buddingen eller skummet, dér hvor I befinder jer, og differentier anmeldelsen herudfra!

Grønt støj...

...lille spejl på væggen der hvem er den smukkeste i køkkenhavne er...? Det røde Korona-jordbær fra Olle´s have. Vi har fået en lokal mikro-landmand til at dyrke grøntsager til kroen, til levering få timer efter at de er høstet.

​​

Støj fra bi-erhverv...

...vi støtter Danmarks gule og mest hårdtarbejdende sommerarbejdere og opgraderer kroens morgenmad med kongerigets bedste koldrørte honninger. Vi modtager gerne bi-adresser.

Bjergstøj...

De danske bjerge kom på verdenskortet. Saml familien, tag svigermor med, bestig et bjerg og afslut med en glubende appetit på Nørre Vissing Kro, læs mere på www.bestigbjerge.dk

Boblestøj...

Vi forføre vore gæster... et lille knald, lidt gåsehud, bruset i glasset og boble-ballet i ganen... Aldrig har vi skænket så meget mousserende vin med så stor glæde... og vi fortsætter...

Med venlig hilsen

Morten Mygind​

LÅSBYVEJ 122 | 8660 SKANDERBORG | TLF: 86 94 37 16 | FAX: 86 94 37 57 | MAIL: MM@NR-VISSING-KRO.DK